comunitate

Gina Calagiu

 

cine sunt?
Sunt un om obisnuit, care a facut, face si va face totul din pasiune. Sunt un antreprenor innascut, consultant și manager, mama și prieten, profesor și invatacel pe viata, dar inainte de toate o romanca indragostita de tara mea. Sunt un om plin de energie, care vede partea plina a paharului in orice eveniment ori situatie. Fac uneori alegeri gresite, desigur, dar fiecare greseala este o lectie. Orice imprejurare sau persoana apare in viata mea atunci cand am mai multa nevoie, ca sa invat inca ceva si sa acced catre un nou nivel de intelegere, a mea si a universului. Sunt un om ca oricare altul si am destul de multe puncte slabe: vorbesc mai mult decat ascult, imi place sa detin controlul si uneori sunt perfectionista.
ce stiu?
Am studiat cu pasiune in trei universitati si de fiecare data am obtinut lucruri care m-au imbogatit spiritual si m-au ajutat sa-i imbogatesc si pe altii. La Facultatea de Matematica am invatat sa caut solutii pentru fiecare problema. As putea spune ca aceasta facultate m-a ajutat sa gandesc pozitiv si sa tratez viata ca pe o continua provocare. La Facultatea de Cibernetica am invatat ca exista modele si acestea se pot automatiza. Aici am invatat sa renunt sa mai fac eu ceea ce pot face altii mai bine decat mine. Am invatat sa definesc modele de succes si apoi sa le repet pana devin automatisme. Aici am invatat sa castig timp si sa multiplic succesul. La Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune am invatat sa transform o afacere performanta intr-o afacere excelenta.
ce fac?
Conduc cu pasiune mai multe afaceri si imi place sa lucrez cu oamenii. Ii respect foarte mult si imi face bine sa-i vad fericiti. Oamenii cu care lucrez sunt prietenii mei si le multumesc, deoarece lor le datorez multe din rezultatele obtinute pana in acest moment. Am un portofoliu impresionant de obiceiuri benefice de care am mare grija pentru ca fara aceste obiceiuri ar fi fost imposibil sa reusesc sa fac atat de multe lucruri frumoase. Construiesc si dezvolt afaceri , invat si pun in practica tot ceea ce consider interesant si util si apoi daca vad ca functioneaza dau mai departe oamenilor.
ce vreau?
Vreau sa imi aduc contributia la crearea unei Romanii bogate cu romani fericiti! Visez, sper si mai ales sunt fericita, pentru ca am aflat ce-mi place cu adevarat si fac ceea ce imi place, zi de zi. Mi-am descoperit misiunea, care functioneaza ca motor al vietii si imi aloc timp zilnic pentru ea. Unii ar spune ca muncesc mult, e drept, dar atunci cand faci ce iti place nici nu simti cand trece timpul, iar munca devine o simpla joaca, placuta si energizanta. Descopera si realizeaza si tu opera vietii tale!

Adriana Postovaru

 

cine sunt?
Sunt o persoana curioasa. Dar stiti cat de curioasa? Atat de curioasa incat copil fiind, am demontat orice jucarie care imi cadea in mana pentru a-i afla marele „secret“, spre supararea si dezamagirea parintilor. Curiozitatea m-a facut sa iubesc cartile, sa ma aventurez pe carari nebatatorite, sa pornesc intr-o calatorie de 2 ani pe un taram indepartat, sa imbratisez noul, sa cad si sa ma ridic pentru ca intotdeauna mai este ceva de aflat.
ce stiu?
Am urmat Academia de Studii Economice, Facultatea de management pentru ca era ceva nou, ceva ce putina lume intelegea dupa revolutie. Am inteles ca managementul este o stiinta complexa, prin urmare am inclus in lecturile mele si pe J.St Mill, D. Ricardo, M. Friedman, etc. Gratie lui J. St. Mill si mai putin lui Kant, am intrat la Facultatea de Filosofie. Filosofia mi-a deschis drumul catre cartile marilor intelepti ai omenirii, m-a invatat sa argumentez si sa studiez pentru a intelege profund orice lucru. Masteratul in Managementul Proiectelor m-a ajutat sa ma ordonez si sa ma organizez mai bine.
ce fac?
Acum un an am declarat razboi dezordinii din viata mea! Am realizat ca dezordinea imi da o stare de stres, confuzie si disconfort. Prin ordine si implicit prin aruncarea sau donarea de lucruri personale, am descoperit verbul „a fi“ in detrimentul lui „a avea“ si ca „mai putin“ inseamna intotdeauna „mai mult“. Prin urmare, acord timp zilnic obiectivului de a tine totul in ordine si astfel fie fac ordine pe biroul meu sau in spatiul in care locuiesc, fie imi notez cheltuielile si tin ordine in finantele personale, fie imi scriu dimineata la o ceasca de cafea activitatile care ma conduc catre obiectivele mele.
ce vreau?
Vreau sa fiu un om echilibrat si intelept si vreau sa impartasesc celor din jurul meu lectiile valoroase pe care viata mi le-a oferit cu darnicie. Vreau sa duc succesul unui produs romanesc dincolo de granite si vreau sa ajut cat mai multi oameni sa-si indeplineasca visurile cele mai indraznete. Vreau sa raman pana la sfarsitul vietii omul curios si curajos care am fost atunci cand eram doar un copil.

Ioan Mircea Nicut

 

cine sunt?
Sunt acel coach care creeaza un context in care oamenii devin integri cu ei insisi. Sunt acel coach de echipa care creeaza un mediu in care echipe curajoase conduc cu o viziune care-i inspira si umple de energie. Sunt acel trainer in preajma caruia oamenii isi recreeaza povestea intr-una care-i imputerniceste si inspira. Sunt acel instrument de manifestare care prin scrierile inspirate reschimba relatia cu omului cu trecutul, prezentul si viitorul.
ce stiu?
Sa comunic si sa-i invat si pe altii sa comunice, sa fiu si sa-i invat si pe altii sa fie in integritate, sa fiu si sa-i invat si pe altii sa intre in contact cu propria creativitate, sa fiu si sa-i invat si pe altii sa intre in contact cu propriul lor curaj. Sa spun povesti care imputernicesc si inspira si sa-i influentez pe altii sa si creeze propriile lor povesti de succes si implinire!
ce fac?
Fac coaching cu executivi si antreprenori ca sa fie in integritate, sa-si traiasca viata cu curaj si demnitate, sa treaca la urmatorul nivel, sa poata depasi gravitatia orbitei in care exista acum.! Fac coaching cu echipe de executivi ca sa poata sa-si spuna ce e mai greu intre ei si in relatiile cu clientii, furnizorii si alte persoane interesate ca sa conduca cu curaj ghidati de o viziune sustenabila care-i inspira pe ei si pe clientii lor.! Facilitez ateliere in care oamenii invata experiential sa fie asertivi, sa aiba curaj, sa fie ei insisi, sa fie naturali, sa influenteze, sa obtina ce vor de la ceilalti in relatiile pe care le construiesc! Scriu povesti care sa arate oamenilor ce nu stiu deja si care creeaza premisele prin care acestia pot face ceva pentru ei de buna voie, din proprie initiativa, asumandu-si responsabilitatea pentru cine sunt si ce vor sa manifeste!
ce vreau?
Vreau sa contribui la schimbarea de mentalitate care creeaza o lume sustenabila in care suntem in integritate, in care oameni isi descopera pasiunile si vocatia si isi fac din asta profesie, in care oamenii redescopera libertatea si resursele interioare traind intr-un univers abundent!

Mirela Matyas

 

cine sunt?
Un om care si-a dedicat intreaga activitate profesionala domeniului advertisingului si comunicarii. Un om care a lucrat pentru aprope toate domeniile de activitate de la bunuri de larg consum, la industria de asigurari, auto, bancar, farma si multe altele..., in peste 21 de ani de ani de cariera. Un om care a avut sansa sa colaboreze cu numeroase companii lideri de piata ajungand astfel sa isi faca un crez din deviza: „Proud to work with the best”. Un om care a inteles insa ca mai presus de bunastare, de performanta, de realizari, stau ceilalti oameni si aspiratiile lor pentru sens, semnificatie, implinire profunda in toate aspectele importante ale vietii.
ce stiu?
Sa creez punti de legatura prin intermediul comunicarii integrata intre interesele legitime ale oamenilor din diferite domenii, in beneficiul mediului de afaceri si al societatii in general.
ce fac?
Ma dedic in fiecare zi misiunii de a construi  repere de valoare in piata serviciilor de comunicare si advertising, contribuind la ridicarea standardelor acestora, investindu-ma in egala masura in dezvoltarea si intelegerea domeniului inteligentei spirituale romanesti si universale.
ce vreau?
Sa fac in fiecare zi din activitatea mea, misiunea mea.

Irina Ditu

 

cine sunt?
Salut, sunt Irina! Sunt euforica, super optimista si mereu zambitoare. Sunt pasionata de dezvoltare personala si psihologie, insa de-a dreptul fascinata de neurologie. Imi place sa gradinaresc si sa gatesc. Ador public speaking-ul, managementul proiectelor, “blogareala”, scrisul si lectura si calatoriile in jurul lumii. Ma consider cel mai bun prieten al animalelor de casa! Sunt mereu dornica de noi provocari si de networking.
ce stiu?
Studenta in anul III la Facultatea de Marketing, ASE, voluntar senior si coordonator de proiecte in asociatia studenteasca ASER. De asemenea, am colaborat cu diferite firme ca si manager de proiect si organizator de evenimente, acestea fiind activitatile care imi aduc cea mai mare satisfactie. In acest moment sunt co-fondatorul PRevents, un start-up specializat in organizarea de evenimente pentru traineri, antreprenori, speakeri, artisti.
ce fac?
Explorez lumea, imi creez propriile oportunitati si contexte de dezvoltare atat personale, cat si profesionale si construiesc relatii autentice care imi ofera energia si entuziasmul celor 24 de ore avand numai oameni frumosi in jurul meu.
ce vreau?
Sa contribui la realizarea unei societati absolut fabuloasa in Romania, sa imi las amprenta si sa invat continuu lucruri noi, fie de la cei din jurul meu, fie prin lectura si cursuri.

Irina Berar

 

cine sunt?
IRINA BERAR M Sc. OD, C. Eng. Sunt absolventa a IPB-Facultatea de Aeronave, a unui Master în dezvoltare Organizaţională la Universitatea din Hertfordshire – Marea Britanie; Certificari CNFPA ca Manager de proiect si Formator de formatori, Diplome postuniversitare în Conducerea proiectelor (TECK – International Training Centre –UK);
ce stiu?
Competentele mele profesionale se adreseaza: Restructurarii sectoarelor economice, Dezvoltarii organizaţionale, Resurselor Umane, Managementului performantei, Formarii adultilor, Elaborarii de politici şi programe de instruire, Conducerii proiectelor.
ce fac?
In calitate de manager de proiect sau expert m-am implicat alaturi de partenerii nostri internationali in derularea a numeroase proiecte finantate prin intermediul Fondurilor Europene, Banca Mondiala, BERD, DFID-UK atat in tara cat si in regiune. In cei 21 ani dedicati dezvoltarii capacitatilor individuale si de grup , am elaborat metodologii si intrumente destinate identificarii si capacitarii potentialului uman. Implicarea mea ca expert are la baza interactiunea directa si deschisa cu beneficiarii proiectului, intuitie, empatie si creativitate. Impreuna cu ei definim cele mai eficiente actiuni de remodelarea a structurii institutionala si punere in valoare a potentialul uman in directia atingerii obiectivelor propuse.
ce vreau?
Prezenta in proiectul Agenius vine firesc ca o forma de extindere a implicarii mele in dezvoltarea continua a potentilului uman. Participarea la elaborarea unor sisteme simple si firesti care sa transpuna principiile de management in instrumente la idemina oricui este pentru mine un proiect de suflet menit sa sustina pe tot cei preocupati de dezvoltarea lor continua.

Ioana Alina Stroica

 

cine sunt?
Sunt persoana energica si zambitoare care in orice moment al zilei este gata pentru o noua provocare. In acelasi timp sunt realista, perfectionista si pragmatica astfel incat incerc sa obtin rezultate maxime din orice proiect in care ma implic.
ce stiu?
Am absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Contabilitate dar datorita mediului in care lucrez am decoperit ca citind, participand la cate mai multe cursuri din domenii diferite iti poti descoperi si abilitati ascunse. Astfel acum ma pot mandri ca sunt consultant si trainer in programele Agenius dar ca am testat si viata nonconformista a agentilor de vanzari sau pe cea aglomerata a consultantului de management.
ce fac?
Imi place sa ma informez, sa citesc si sa invat cate ceva de la toate persoanele din viata mea. Acest lucru poate fi datorat si faptului ca imi ghidez viata conform ideii “ atunci cand iti doresti cu adevarat poti reusi sa faci orice!” dar si faptului ca in timp am constatat ca fiecare zi te poate surprinde cu ceva nou. De regula ma adaptez usor oricarei situatii si fac fata cu brio provocarilor.
ce vreau?
Imi doresc sa gasesc echilibrul intre planul profesional si cel personal dar mai mult decat atat sa transform aceast echilibru intr-un aspect usor de mentinut. Cred cu tarie ca o viata personala plina de iubire si intelegere completata de una profesionala care iti ofera atat provocari cat si recompense reprezinta reteta fericirii si de aceea sper sa pot contribui la aceasta reteta in viata tuturor persoanelor din jurul meu.

Silvia Radu

 

cine sunt?
In urma cu mai bine de 20 ani am vazut primavara pentru prima data, atunci cand mama mea m-a imbratisat in maternitatea din Bucuresti. Apoi am absolvit Academia de Studii Economice, Relatii Economice Internationale, dar nu inainte sa fiu voluntara in ASER si sa organizez diverse proiecte de dezvoltare personala si profesionala.
ce stiu?
Ascensiunea mea profesionala a inceput cu preluarea postului de Presedinte ASER, coordonarea proiectului FORCE, Scoala de Vara pentru liceeni si crearea unui nou drum pentru tinerii pasionati de lumea Diplomatiei prin proiectul Clubul Studentilor Diplomati; dupa absolvire si dupa ce m-am asigurat ca proiectele vor continua pe linie ascendenta prin sustinerea mea continua, dragostea pentru oameni si dorinta de a schimba lumea m-au purtat pe meleaguri antreprenoriale si manageriale: am fost Comunity Manager in cadrul Bootcamp University, manager de proiect pentru Fundatia Alpha Leadership, cofondator al Asociatiei ADAMOS, precum si PR Manager pentru o cunoscuta firma de entertainment.
ce fac?
Din fiecare loc am cules picaturi de invataminte, iar colaborarea la compania Agenius m-a ajutat sa transform in diamante toate momentele de cumpana prin publicarea primului volum din trilogia romanelor de dragoste care poarta amprenta sufletului meu.
ce vreau?
Acest debut ca scriitoare m-a facut sa descopar misiunea de a inspira oamenii si de a le atinge inimile in modul in care sunt ghidata, adica prin dragoste.

Ioana Maria Dumitrascu

 

cine sunt?
Sunt prietenul despre care stii ca e “acolo” chiar daca nu iti zambeste in fiecare zi. Sunt o persoana deschisa, curioasa si optimista. Sunt orientata catre oameni, cu care de obicei intru usor in relationari durabile. Am tendinta de a vedea in jurul meu prieteni, iar acest lucru ma face sa ma simt in largul meu...cam oriunde m-as duce.
ce stiu?
Am absolvit Academia de Studii Economice, dar pentru ca am simtit ca m-as regasi mai bine in alt domeniu am urmat cursurile facultatii de psihologie. Ma recomand asadar ca psiholog clinician aflat in perfectionare, lucrez in resurse umane si comunicare si ma pregatesc sa devin un foarte bun consilier vocational.
ce fac?
Ascult cu grija si comunic cu placere. Pot trece usor de la un subiect la altul si citesc mult si variat. Dealtfel asa se explica faptul ca am mai mereu cate trei carti diferite ca stil incepute in acelasi timp . Mai am si alte obiceiuri cu care ma laud! In fiecare seara, odata ajunsa acasa, fac o retrospectiva a zilei care se incheie si observ ce am avut de invatat din ea. Iar o data la o saptamana sau doua impartasesc cuiva apropiat care sunt acele lucruri din viata mea care ma fac sa ma simt un om norocos.
ce vreau?
Imi doresc sa traiesc in armonie interioara si exterioara. Ma simt motivata de recunoasterea si caldura celorlalti, si cred ca daca ne propunem teluri potrivite noua si perseveram respectand alegerile si spatiul personal al celorlalti putem muta muntii din loc.